Stamppot met paksoi en zoete aardappel

Ingrediƫnten

  • 1 paksoi 

  • 2 à 3 zoete aardappelen

  • 1 ui 

  • 2 dl melk

  • 25g boter 

  • Peper

  • Zout

  • 150 g buikspek in plakken

  • 3 eetlepels sojasaus

  • Enkele takjes koriander

Bereiding 2 personen 30 minuten

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Snijd de ui in fijne halve ringen. Prepareer de paksoi. Snijd de onderkant eraf, die eten we niet op, de rest wel! Spoel de paksoi en snijd vervolgens de stelen en de bladeren in reepjes. 

Kook de zoete aardappel 10 à 15 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukken) beetgaar in wat gezouten water. Giet af en pureer met een pureestamper. Er mogen best wel nog wat stukjes in zitten. Meng er de boter door en de melk. Breng op smaak met peper en zout en houd warm. 

Bak het spek in de boter in een hete pan. Als het mooi gekleurd en gaar is neem dan uit de pan en stoof de ui in het bakvet van het spek. Als de ui lichtjes begint te karamelliseren, doe er dan de paksoi bij en laat een 3-tal minuten meestoven. Blus met de sojasaus. 

Meng het paksoi-mengsel door de zoete aardappelpuree. Kruid bij met peper en zout en werk af met het buikspek en wat verse koriander.

Smakelijk!