Tarte Tatin met peer, spekjes en kruidenkaas

Ingrediƫnten

  • 3 Doyennéperen
  • 100 g magere spekreepjes
  • 25 g grof gehakte walnoten
  • Bladerdeeg (ong. 25 x 30 cm, voldoende om een ovenschaal van 20 op 25 cm te bedekken)
  • 100 g Boursin
  • 1 el olijfolie
  • 3 el witte wijn
  • Bloem
  • 1 ovenschaal van 20 op 25 cm

Bereiding 6 personen 30 min Hoofdgerecht

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de peren en snijd ze in plakjes.
  • Bak de spekblokjes aan in een koekenpan en zet apart.
  • Meng het vet in een kommetje met de olie en witte wijn.
  • Giet uit over de bodem van de ovenschaal.
  • Strooi er de walnoten en spekjes over en schik er de plakjes peer over.
  • Plaats voor 5 minuten in de oven.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het bladerdeeg uit.
  • Prik er gaatjes in en bedek er de peren mee.
  • Stop het deeg langs de randen wat in.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 10 tot 15 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen en keer om met behulp van een schaal.
  • Strooi er de Boursin over.