Tempura van gele raap

Ingrediƫnten

  • 1 BelOrta gele raap
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 150 gram tempurabloem
  • 250 ml ijskoud water of bier
  • Zout
  • Sojasaus naar smaak

Bereiding personen Aperitief

Schil de gele raap en versnijd tot dikke frietjes. Kook de gele raap frieten in kokend water met zout gedurende 5 minuten. Giet af en laat afkoelen. Dep de frietjes vervolgens goed droog. Verhit de zonnebloemolie tot 180°C. Meng de bloem met het water/bier tot je een (niet te dik) beslag krijgt. Dompel de gele raap frietjes onder en leg ze in de hete olie. Bak de frietjes 1 à 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Bestrooi met wat zout en serveer meteen. Sprenkel voor de presentatie wat soja over de frietjes of
serveer dit apart.

Tip: bak niet te veel frietjes in 1 keer.