Ingrediënten

  • 400 g boterboontjes

  • 200 g cashewnoten

  • Enkele blaadjes bladpeterselie

  • 2 lente-uitjes

  • 1 teentje look

  • De zeste van 1/2de citroen

  • Zwarte peper

  • Zeezout

  • 1 theelepel boter

  • 1 sjalot

  • Enkele sneden (zuurdesem)brood

Bereiding

  1. Om de vegan notenkaas te kunnen maken moeten de cashewnoten eerst een nachtje weken in water.
  2. Doe de noten in een hoge kom (vb. een maatbeker) en overgiet ze met water tot ze onderstaan. Laat zo een nachtje weken.
  3. Doe de geweekte cashewnoten in je foodprocessor of blender.
  4. Voeg 2 eetlepels water toe en blend alles tot je een heel fijne smeuïge pasta krijgt. Dit kan enkele minuten duren.
  5. Hak de lente-ui en look grof, doe dit bij de cashewnotenpasta en mix nog eens tot de extra ingrediënten opgenomen zijn.
  6. Breng op smaak met peper, zout en de zeste van citroen. Zet afgedekt in de koelkast.
  7. Stoom of kook de boterbonen al dente gedurende (ongeveer) 5 minuten. Spoel meteen met koud water, hak de sjalot fijn en stoof ze aan in wat boter tot ze glazig zijn. Voeg de boontjes toe, kruid met peper en zout en stoof zo’n 2 minuten aan.
  8. Rooster het brood krokant onder je grill of in de broodrooster.
  9. Bestrijk rijkelijk met de vegan notenkaas en leg er enkele scheppen boterboontjes bovenop. Werk af met wat bladpeterselie.

Smakelijk!