Vegan appeltaartsmoothie

Ingrediƫnten

  • 3 Boskoop appels
  • 10-tal amandelnoten
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 2 eetlepels sojayoghurt
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 1 dadel
  • 1 theelepel kaneel + snufje extra voor afwerking
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 cm gember, grofgehakt
  • 2 dl amandelmelk
  • 1 eetlepel amandelschilfers

Bereiding 2 personen 25 min. Tussendoortje

Schil de appels en snijd in grove stukken. Doe in een kookpot met 1 dl water. Laat 5 minuten pruttelen onder deksel tot de appels halfzacht zijn. Giet het water af en doe de appelstukjes in een blender.

Doe de rest van de ingrediënten behalve de amandelschilfers bij de appelstukjes in de blender en blend tot een smoothie. Laat nog even afkoelen in de koelkast.

Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een antikleefpan, pas op want deze verbranden snel.

Giet de smoothies in glazen, werk af met de amandelschilfers en besprenkel met nog wat extra kaneel.