Ingrediënten

  • 1 gele biet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 15-tal kerstomaten, gehalveerd
  • 4 tenen look, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peper uit de molen
  • zout
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 10 bladeren savooikool
  • 12 lasagnevellen
  • 300 g cottage cheese
  • 100 g panko
  • 2 eetlepels gemalen parmezaan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Was de biet, droog af en snijd in grove stukken.
  3. Verdeel de bieten over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kruid af met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Rooster zo’n 20 minuten in je oven.
  4. Pureer de gele bieten met een vork.
  5. Stoof de ui aan in 2 eetlepels olijfolie. Als die glazig is voeg dan de look toe en meng er de tomatenpuree door. Voeg nu de kerstomaten toe en stoof ze een 2-tal minuten aan. Voeg de puree van gele biet toe en meng goed. Kruid met peper, zout en de tijm.
  6. Haal de bladeren van de kool en spoel even. Blancheer de bladeren van de savooikool 5 minuten in gezouten water. Laat schrikken met koud water.
  7. Verwarm je oven op 200°.
  8. Neem een grote ovenschotel voor de lasagne. Begin met een laagje van de gele bietenpuree, leg er lasagnevellen op, dan cottage cheese, enkele bladeren van de savooikool en opnieuw de gele bieten. Doe zo verder en eindig met een laagje van de gele bieten.
  9. Meng de panko met de parmezaan en 1 eetlepel olijfolie. Strooi over de lasagne.
  10. Zet 30 minuten in de oven.