Vegetarische springrolls met rode kool en chiogga biet

Ingrediƫnten

  • 1 rode kool
  • 1 Chioggia biet
  • 3 lente-uitjes
  • 500 gram sushirijst
  • 12 rijstvellen
  • een handvol gezouten pindanoten
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • een handvol muntblaadjes
  • zoete- en/of zoute sojasaus

Bereiding 4 personen 30 min Hoofdgerecht

Benodigdheden:

  • Natte keukenhanddoek
  • mandoline

 

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en hetuiteinde. Snijd de rode kool in 4 partjes en daarna in kleine stukjes.

 

Was en schil de Chioggia biet en snijd in hele fijne plakjes, liefst met een mandoline. Was en snijd het uiteinde van de lente-uitjes, verwijder het eerste blad en snijd in fijne ringetjes.

 

Kook de sushirijst zoals op de verpakking beschreven en meng dit met 1 eetlepel rijstazijn en 1 eetlepel suiker. Hak de gezouten pindanoten in hele kleine stukjes.

 

Maak een rijstvel nat in lauw water, leg op een natte keukenhanddoek en vul in het midden met een eetlepel sushirijst, blokjes rode kool, 3 plakjes Chioggia biet en bovenop enkele muntblaadjes. Besprenkel met lente-uitjes en pindanoten.

 

Vouw eerst de rijstvel links en rechts toe. Breng dan het onderste stuk rijstvel tot het midden, rol tot onder de vulling en trek aan. Rol de springroll dan verder tot boven en maak toe door de rijstvel aan elkaar te kleven.

 

Herhaal dit voor alle springrolls (2-3 per persoon). Serveer met zoete- en/of zoute sojasaus. Voor een niet-vegetarische optie kan je scampi’s toevoegen aan het recept!