Ingrediënten

  • 125 g rucola + wat extra voor de afwerking
  • 2 courgettes
  • 10-tal blaadjes verse basilicum
  • 100 g walnoten
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • sap en zeste van 1/2de citroen
  • 125 ml olijfolie + een scheut
  • 50 g gemalen parmezaan + extra voor de afwerking
  • zout & zwarte peper naar smaak
  • 500 g spaghetti

Bereiding

  1. Doe de rucola, walnoten, basilicum, knoflook, zeste, citroensap, olijfolie en parmezaan in je foodprocessor.
  2. Mix alles fijn tot een mooie gladde pesto. Proef even en kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking.
  4. Was de courgettes en snijd in halve maantjes. Doe een scheut olijfolie in een grote pot en stoof aan tot de courgettestukken zacht zijn en lichtjes bruin aan de randjes.
  5. Voeg de pesto toe en meng. Doe nu ook de gekookte spaghetti erbij en meng alles goed.
  6. Serveer met vers gemalen parmezaan en werk af met wat rucola en zwarte peper.