Veldsla stoemp met kabeljauwhaasje en kappertjes

Ingrediƫnten

  • 100 g veldsla
  • 250 kabeljauwhaasje
  • Snuf cayennepeper
  • Peper en zout
  • Klont boter
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 3 tal lenteuitjes, fijngehakt
  • 500 g aardappelen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl melk

Bereiding 2 personen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de kabeljauw uit de koelkast en laat even op kamertemperatuur komen. Kruid met wat cayennepeper en zout.

Doe de boter in een pan en bak de kabeljauw aan beide zijden goudbruin. Leg in een ovenschotel, overgiet met de boter en doe er ook de kappertjes bij. Bak zo’n 6 à 8 minuten in je oven en schep ook tussendoor wat van het vocht over de vis.

Schil de aardappelen, verdeel in stukken en kook ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Doe de olijfolie en de melk bij de aardappelen en pureer tot een smeuïge aardappelpuree.

Kuis de veldsla op en was ze. Meng samen met de fijngehakte lenteui door de puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig nog een klontje boter toe.

Serveer de veldslastoemp met de kabeljauw.