Witlooftaart met garnaaltjes en oesterzwammen

Ingrediƫnten

  • 1 vel bladerdeeg 
  • 400 g witloof
  • 125 g grijze garnalen
  • 200 g oesterzwammen
  • 50 g boter
  • Een snufje gedroogd bonenkruid
  • 4 eieren
  • 1 dl room
  • 70 g parmezaan
  • 2 sjalotjes
  • Peper & zout

Bereiding 6 personen 45 min Hoofdgerecht

Bereiding
  • Reinig de groenten en snijd ze in stukken. Snipper de sjalotjes. Stoof alles in een beetje boter en kruid met peper en zout. Snipper het bonenkruid en meng met de groenten. Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Leg het bladerdeeg in een taartvorm, prik er met een vork in en vul met de groenten. Klop de eieren los met de room en meng met de geraspte parmezaan. Bestrooi de groenten met de garnalen en overgiet met het eiermengsel.

  • Bak de taart in 25 minuten. Serveer.