Barver - bio

Biografie

Wat in 1983 begon als een gewone sla- en tomatenkwekerij, werd in 2015 omgevormd naar een volledig biologisch bedrijf. Dit bracht enkele uitdagingen met zich mee, maar Peter en Riet kijken er tevreden op terug. Om hun bio groenten gezond te houden, kiezen ze voor sterkere en meer resistente rassen. Dit gaat vaak ten koste van wat productie. Heden wordt er onder de 8000m² glas puntpaprika, Prince tomaten en komkommers geteeld. Goed voor 7 werknemers in hoogseizoen en een productie van februari tot eind oktober. Zo ontlopen ze het zuiderse teeltseizoen en bij ons de wintermaanden.

Locatie

Doornlaarlei 6, 2840 Rumst

Producten in de kijker

Komkommer

Komkommer

Deze lekkere, verfrissende groente is bij uitstek geschikt als finishing touch bij een slaatje, als gezond tussendoortje,... Van fris tot warm, zin in een heerlijk komkommersapje? Geen probleem... Toch liever een lekker warm soepje? Ook perfect mogelijk!

Sweet Palermo

Sweet Palermo

De Sweet Palermo is een smaakvolle vitaminebom. Daarnaast is het ook nog eens een zeer veelzijdige groente die op verschillende manieren klaargemaakt kan worden. Zo kan er gekozen worden tussen koken, roerbakken, grillen of stomen. Indien dit nog niet genoeg is: hij doet het ook zeer goed in de oven of op de barbecue.

Prince

Prince

De Prince tomaat is perfect om op te vullen en te bakken in de oven of grill. Dankzij zijn stevigheid komt het sap niet vrij wanneer je ze snijdt. Kortom: de perfecte finishing touch voor elk gerecht.

Extra info

In 2017 stelde Barver zijn deuren open op de dag van de landbouw.