Billens Luc

Biografie

In 1989 namen Luc en Lea het bedrijf van zijn ouders over. Reeds toen werden er voornamelijk appels en peren geteeld. Naast deze twee hoofdteelten werd er ook op kleine schaal aardbeien geteeld, later kwamen hier nog de kiwibessen en reuzepompoenen bij. Vandaag de dag is het bedrijf sterk gegroeid en wordt er nu geteeld op een areaal van 8ha. Een meerderheid hiervan, 60%, is voorbestemd voor perenteelt. Naast verkopen aan BelOrta, hebben ze een hoevewinkeltje. Een gedeelte van het fruit wordt verwerkt tot fruitsap en daar verkocht.

Locatie

Meintjesstraat 5, 1755 Gooik

Producten in de kijker

Aardbeien

Aardbeien

Belgische aardbeien zijn onweerstaanbaar uit het vuistje. Ook kunnen ze makkelijk verwerkt worden in de keuken en zijn beschikbaar van midden maart tot Kerstmis. Op Europees vlak staan de Belgische aardbeien bovenaan in de top 10. De verschillende variëteiten, aandacht voor het product, kleinschaligheid van onze bedrijven en het gunstige klimaat zorgen voor de allerbeste kwaliteit.

Appels & Peren

Appels & Peren

Onze appels en peren worden geroemd tot ver buiten de landsgrenzen heen. De vruchtbare grond en het gunstige klimaat in ons land zorgt ervoor dat onze familiebedrijven kwaliteitsvol en lekker fruit kweken. De appels en peren van BelOrta Chef zijn “vergeten” variëteiten die de jonge generaties opnieuw zullen verbazen.

Kiwibes

Kiwibes

Kiwibessen zijn een kleine variant op de alom gekende kiwi. Het is een kleine vrucht die volledig, inclusief schil, gegeten kan worden. Ze heeft zoet vruchtvlees en een hoog gehalte aan vitamine C. De kiwibes kan uit het vuistje gegeten worden, maar daarnaast kan het ook verwerkt worden in tal van gerechten, of samen met ander zachtfruit in smoothies, desserts & yoghurts.

Extra info

In 2017 stelden Luc en Lea de deuren van hun bedrijf open voor Dag van de Landbouw. Meer weten?