Den Boschkant

Biografie

Den Boschkant is een familiaal bedrijf dat werd opgestart in 2005 door Marja van Dessel en Leo Verdonck. Leo is van oudsher tuinder en Marja is een psychiatrisch verpleegkundige die voluit kiest om samen het tomatenbedrijf te runnen. Toen bleek dat het ouderlijke bedrijf van Leo niet verder kon uitbreiden, werd een nieuwe locatie gezocht en gevonden te Vremde. Jaarrond zijn er ongeveer 45 vaste medewerkers in dienst die mee zorgen voor een jaarlijkse productie van 9 ha lekkere tomaten van topkwaliteit.

Locatie

Den Boschkant

 

2531 Vremde

Producten in de kijker

Cherrystar

Cherrystar

Deze ronde kerstomaat ligt in de winkel als tros en is een heel attractieve smaakmaker met haar perfect ronde vorm, volrode kleur en lekkere smaak. De Cherrystar presenteert mooi door haar perfect geschakelde vruchtjes.

Ministar

Ministar

Dit ronde cocktailtomaatje aan een tros heeft een mooie dieprode kleur en een zoete nasmaak. De Ministar is ideaal als opgevuld aperitiefhapje, als smaakmaker in salades en gegrild in de oven of op de bbq.

Elite

Elite

Deze tomaat is een elegante trostomaat met een prachtige felrode kleur en donkergroene kroon. Geschikt voor mensen die houden van een iets stevigere tomaat met een heerlijke smaak. uw lievelingssaus, soep, salade en pastagerecht.

Intense

Intense

Deze pruimvormige losse tomaat kent vooral haar toepassing bij foodservice, verwerkers, versnijderijen en consumenten op belegde broodjes, bbq, soep en grill. De Intense tomaat is uniek doordat ze geen vocht verliest bij het snijden.

Prunella

Prunella

Deze tomaat lijkt door haar langwerpige vorm op een pruim. Prunella is bijzonder goed voor warme bereidingen maar ook koud een echte aanrader. Ideaal voor Italiaanse pastasauzen!

Witte asperges

Witte asperges

Dit witte goud wordt in de serre geoogst van Valentijn tot Pasen. Deze asperges zijn een echte delicatesse.

Extra info

Sinds 2006 geeft Den Boschkant geregeld een nuttige daginvulling aan mensen vanuit het project ‘Groene Zorg’. Op het tomatenbedrijf is er een ruim aanbod aan taken. Op onze ‘zorgboerderij’ kan de ‘client’ of zorgvrager nuttig werk verrichten.