Guy Tielemans

biografie

Guy en Lutgart waren oorspronkelijk tomatentelers. Sinds 2011 zijn ze echter overgestapt naar venkel. Vandaag de dag staan hun serres van 3.000m² vol met fris groen loof. Onder het ‘groene deken’ zitten de mooi gevormde venkelknollen. Eind februari planten ze zo een 10 venkels per m² in hun geautomatiseerde serres. Zo kunnen ze de temperatuur nauwkeurig sturen. Als die onder 10°C gaat, verwarmen ze bij. Stijgt deze boven de 16°C, gaan de serres open. Met twee kunnen oogsten ze een volledige serre op 3 weken tijd, zittend op handen en knieën.

Locatie

Achterhoek 1, 2590 Berlaar

Producten in de kijker

Venkel

Venkel

Venkel is een groente die over de hele wereld vaak gebruikt wordt in visgerechten, en met name vissoepen. Niet enkel de pikant-zoete, anijs smakende wortel, maar ook de steel en stengels kunnen gebruikt worden. Het is een verfrissende bijdrage aan de eeuwig populaire mediterrane keuken.

Extra info

In Kook Magazine - Spar is een artikel verschenen over de teelt van venkel en Guy Tielemans. Wil je dit nalezen? Klik dan op de link!