Heulens

Biografie

De passie voor de groenteteelt hebben Jan, Tom en Ann Heulens geërfd van hun ouders. Vader en moeder Heulens teelden jarenlang tomaten en sla. In 1993 werd gekozen voor een radicale omschakeling naar aubergines, als één van de eerste in België. De mooie donkerpaarse vrucht was in 1993 vrij nieuw en ongekend in onze contreien. Stelselmatig werd het bedrijf uitgebreid tot 7,5 ha. De aubergine is een subtropische plant, die vraagt om een warm en vochtig klimaat. Toch kan je ze ook bij ons perfect kweken in een serre.

Locatie

Heulens

 

2531 Vremde

Producten in de kijker

Aubergine

Aubergine

Meestal wordt deze groente geassocieerd met een stoofschotel, een moussaka of als vulgroente. Je kan aubergines ook frituren, grillen, roosteren of bakken in de oven of op de barbecue leggen. Met het Oven & Grill pack van BelOrta heb je meteen alles in huis om te grillen. Auberginetapenade is ook verrassend lekker en heel eenvoudig en snel te bereiden.

Kleine aubergine

Kleine aubergine

De kleine aubergines zijn erg decoratief en te bereiden zoals de grote versie. Door hun handige formaat zijn ze ideaal om te vullen met gehakt, ricotta of een Mediterraans gekruide tomatensaus.