Vitaetom

Biografie

Vitaetom is een bedrijf met heel wat ervaring door de generaties heen. Walter (vader) en Koen (zoon) Van Hauteghem waren oorspronkelijk tomatentelers. Dochter Annelies is sinds 2007 actief binnen het familiebedrijf. Sinds 2017 zijn ze echter overgestapt naar de biologische teelt van tomaten, courgettes (groene en gele), paprika’s (rode, oranje en gele)  en komkommers. Ze zijn gevestigd in Zwijndrecht en telen hun groenten in 2 hectare serre. In het hoogseizoen werken er bij Vitaetom zo’n 10-20 werknemers.

Locatie

Vitaetom

2070 Zwijndrecht

Producten in de kijker

Komkommer

Komkommer

Deze lekkere, verfrissende groente is bij uitstek geschikt als finishing touch bij een slaatje, als gezond tussendoortje,... Van fris tot warm, zin in een heerlijk komkommersapje? Geen probleem... Toch liever een lekker warm soepje? Ook perfect mogelijk!

Paprika

Paprika

Paprika is een multifunctionele groente die gebakken of toegevoegd kan worden aan roergebakken, gekookt in (pasta) sauzen, een ratatouille of stoofpot. Ook geroosterd blijven ze hun lekkere smaak houden. Verder zijn ze de perfecte finishing touch als garnituur en op broodjes. Daarnaast is paprika is een grote vitamine C bron!

Tomaten

Tomaten

De tomaat is een vruchtgroente en komt in veel variaties voor. De tomaten onderscheiden zich van elkaar door de grootte, vorm, smaak of stevigheid. Het zal je niet verbazen dat de tomaat een van de meest geteelde groenten in ons land is.

Courgette

Courgette

De courgette is een groente die behoort tot de komkommerfamilie, ze kan geel of groen zijn. Ze wordt gewoonlijk gekookt of gebakken gegeten, maar rauw is ze ook zeer lekker.

De kleine vruchten waar de bloem nog aanzit worden verhandeld als 'courgette fleur' en worden in Italië en Griekenland als een delicatesse beschouwd.

Extra info

Het bedrijf is momenteel 2 hectare groot en wordt verwarmd door 2 WKK’S.
Voor in de toekomst zouden ze graag nog uitbreiden met 1 hectare omdat ze toch merken dat er van de consument uit  veel meer vraag is naar bio producten .