2x Broccolini

05/04

2x Broccolini

Broccolini is een combinatie van broccoli en Chinese kool. Het heeft een lekkere zachte smaak die ergens tussen die van broccoli en groene asperges ligt. Deze lekkere groente wordt geteeld op Belgische bodem en is beschikbaar van februari tot november.  Het is een veelzijdige groente in de keuken die je op enkele minuten kan koken, stomen of wokken. Je kan broccolini volledig opeten, zelfs de lange stengels, waardoor je bijna geen afval hebt na het koken. Het is dus zeker de moeite om eens in huis te halen!


Kalkoenfilet met broccolini en aardappelen   
Dit is een heel simpel maar lekker gerechtje! Kruid de kalkoenfilets naar eigen smaak en bak ze in de pan met olijfolie. Schil daarna de aardappelen en kook ze. Je kan er ook voor kiezen om puree te maken. Tot slot kook je de broccolini gaar in enkele minuten en snijd je hem in stukjes. Serveer alles samen op een bord en genieten maar!


Quiche met broccolini en kip
Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Leg daarna een kant-en-klaar bladerdeeg in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork. Je kan er ook voor kiezen om het bladerdeeg te verdelen over verschillende kleine taartvormen om allemaal kleine quiches te maken. Bak de kip totdat deze mooi goudbruin ziet en kook de broccolini enkele minuten in gezouten water. Snijd beiden in kleine stukjes en verspreid ze op het bladerdeeg. Klop 3 eieren op en meng ze met room en gemalen kaas en giet dit bovenop de stukjes broccolini en kip. Plaats 30 minuten in de oven en klaar!