Creatief met groenten en fruit van bij ons

30/05

Creatief met groenten en fruit van bij ons

Wil jij graag eens creatief aan de slag met groenten en fruit? Probeer dan zeker eens deze verbazend plezante ideeën. 

Je kan als aperitiefje een groentekrans op tafel zetten in plaats van chips. Om een groentekrans te maken, kan je tandenstokers in steekschuim of piepschuim steken en op die tandenstokers kan je dan allerlei lekkere groenten steken. Bovendien hoef je deze heerlijke snackgroentjes niet met je handen te eten als je de tandenstoker eruit neemt.  

Fruitsatés zijn uiteraard ook een verrukkelijk gezonde optie. Heb je geen steek- of piepschuim liggen, dan kan je aperitieven met een carpaccio van groenten, ook lekker gezond. Eet je graag quiche? Maak dan eens cupcake-quiches. Vul de cupcake-bakvormpjes met groenten naar keuze, doe er eitjes bij en zet ze in de oven. De kids zullen smullen van deze quiches. 

Ook met fruit kan je creatief te werk gaan. Probeer bijvoorbeeld eens een keertje dessert met lekker fruit op de BBQ te maken. Wat dacht je van een papillot met aardbeien, witte chocolade en crumble? Heerlijk smullen! Fruit hoeft niet alleen in desserts verwerkt te worden: je kan ook met fruit gevulde koteletten maken. Snij de koteletten in (zoals een pitabroodje), vul ze met frambozen en blauwe bessen, leg ook wat fruit erbovenop en maak er dan een papillot van. Je kan ook voor iedereen aan tafel een fruitkebab plaatskaartje maken. Maak met uitsteekvormpjes letters uit fruitdoe ze dan op een satéstokje en ziezo, origineel én lekker.