Duivelse groeten van onze zomergroenten

Duivelse groeten van onze zomergroenten

Eindelijk, daar is de zomer in al zijn glorie. Uitbundig en gul met zijn overheerlijke BelOrta groenten. Gezond, lekker en boordevol smaak. Wat kunnen we meer doen dan er elke dag opnieuw van te genieten!

Ook dit jaar zijn de tomaten de ster van de zomer. Klein, zoet en knapperig, groot en vlezig, of gewoon rond maar zo intens van smaak. Ze bestaan in alle maten, vormen en kleuren.

Zin in een heerlijk eenvoudige tomatensalade met onze klassieke trostomaten (Elite, Princess en Prunella) en vleestomaten (Baron, Prince en Romared)? Meng verschillende soorten tomaten onder elkaar: snijd sommige in plakjes, andere in stukjes en de kleintjes laat je zelfs heel. Zo krijg je een ongelooflijk samenspel van smaken, texturen en het ziet er allemaal prachtig uit. Een straal olijfolie, wat verse basilicum, enkele druppels citroen, een draai van de peper- en zoutmolen en het genieten kan beginnen.

Een feestje? Maak van onze snacktomaten de eregasten. Cherrystar, Ministar, Lemoncherry, Papritom en Praletto… hun namen alleen al doen je watertanden. Knapperig, zoet, intens van smaak. Ze voelen zich lekker in een slaatje, op de bbq of gewoon in een schaal waarin je onophoudelijk kan grabbelen. En verras jouw gasten ook eens met een carpaccio van de fabelachtige Coeur de boeuf en Sweet Pink tomaten. Snel klaar, maar toch zo elegant. Gebruik je tomaten vaak als garnituur op je boterham of op de bbq? Dan is de Intense tomaat ideaal aangezien ze geen vruchtvocht verliest bij het snijden. Of maak je tomatensaus? Dan zijn de San Marzano tomaten van de partij om jouw gerecht tot een hoger niveau te tillen.

Maar de zomer heeft veel meer te bieden dan tomaten alleen. Onze heerlijke aubergines, courgettes, groene, gele en rode paprika’s… op de grill, in sauzen, soepen, in quiches, of gewoon rauw… het zijn stuk voor stuk smaakbommetjes die de zalige zomeravonden aan tafel onvergetelijk maken.

Heb je trouwens onze Sweet Palermo paprika’s al ontdekt? Deze schitterend zoete puntpaprika’s zijn perfect om te vullen en voelen zich thuis in elke saus of gerecht. Zeker het proberen waard!

Niet veel tijd? Geen probleem! Onze grillpacks met een of meerdere types groenten, in een aangepaste ovenschaal, en geleverd met kruiden en olie, zijn lekker én makkelijk op de bbq of in de oven.

Geen barbecue zonder lekkere slaatjes uiteraard. Kropsla, multicolorsla, eikenbladsla, veldsla, ijsbergsla, witloof,… Een eindeloos aanbod van eigen bodem. Altijd lekker vers en heerlijk veelzijdig! Wist je trouwens dat er een slasoort bestaat die je op de bbq kan leggen? De Little gem (kleine Romeinse slahaartjes) wordt zeker de ontdekking van deze zomer!

’t Is al gezegd, met onze heerlijke groenten scoor je altijd. En van scoren gesproken… bij aankoop van onze snoeptomaatjes maak je kans op een een beker snoeptomaatjes, een voetbal of een gepersonaliseerd shirt van onze Rode Duivels. Zin om deel te nemen? Surf naar win.belorta.be!

Veel succes!