Een zomerdag met heerlijke komkommergerechtjes

20/07

Een zomerdag met heerlijke komkommergerechtjes

Op zoek naar een frisse groente op een warme zomerdag? Zoek dan niet verder en ga aan de slag met komkommer. Komkommer is ondertussen het hele jaar beschikbaar, maar blijft toch een zomergroente bij uitstek. Het is de perfecte groente voor elk moment van de dag. Nog wat nood aan inspiratie? Probeer dan zeker onderstaande gerechtjes en je hebt gegarandeerd prijs!

Opstaan met een frisse komkommer smoothie

Gezond beginnen aan je dag kan je met een frisse smoothie van gember en komkommer. Snijd daarvoor de komkommer en gember in grote stukken. Doe de grote stukken samen met melk en yoghurt in een blender. Voeg er dan nog wat havervlokken en zout aan toe en mix alles fijn. Je kan de smoothie meteen na de bereiding opdrinken.

Lunchen met sla en komkommersoep met coquilles

Een luchtige lunch? Ga dan voor een soepje van sla en komkommer, afgewerkt met coquilles. Bekijk het receptfilmpje hieronder om te weten hoe je er zelf aan begint!

 

Aperitieven met tzatziki

Tzatziki is een topper uit de Griekse keuken, met komkommer als hoofdingrediënt. Ideaal als dipsaus bij het aperitief. Om te beginnen schil je een komkommer, halveer je hem in de lengte en verwijder je de zaadlijsten. Rasp daarna de komkommer. Dat doe je dan in een vergiet om het goed te laten uitlekken.

Pers wat knoflook en hak dille en munt fijn. Doe de Griekse yoghurt in een kom en meng alle ingrediënten door elkaar tot je een gladde massa hebt. Laat de tzatziki minimum 2 uur in de koelkast staan zodat hij opstijft. Et voila, een frisse dipsaus!

Dineren met komkommerfrietjes

Op zoek naar een originele manier om komkommers in je avondmaal te verwerken? Maak dan eens komkommerfrietjes, de ideale side dish voor vleesgerechten. Snij de komkommer in staafjes en bak ze kort in wat boter. Breng ze verder op smaak met wat peper en zout en klaar om te serveren.