Elke dag sla

Elke dag sla

Verandering van spijs doet eten

Was er in een ver verleden alleen maar kropsla, dan ligt dat tijdperk reeds een hele tijd achter ons. Alternatieve slasoorten, zoals eikenblad rood en groen, lollo bionda en rossa, zijn al lang niet meer weg te denken uit de groentenlade van de Belgische consument. Nog zo’n succesverhaal is de multicolorsla die drie slasoorten in één combineert. Met 1 krop haal je 3 soorten in huis (groene en rode krulsla en rode eikenbladsla), ideaal om een mooie mix van kleuren en vormen op je bord te toveren. Dankzij de wortelkluit blijft deze bovendien bijzonder lang houdbaar! 

Naast bovenstaande klassiekers zijn er inmiddels ook een hele resem slasoorten met typische smaken. Fris en knapperig? Ijsbergsla! Nootachtig? Veldsla! Zoet? Little gem! Maar slasoorten worden niet altijd gekozen omwille van hun smaak, vaak is ook het uitzicht een doorslaggevend argument om de voorkeur te geven aan de ene soort boven de andere. Zo zorgt krulandijvie voor welkome afwisseling en rode sla voor extra kleur…

 

Er is meer dan rauw alleen

Wie denkt dat de slablaadjes alleen rauw op het bord kunnen belanden, slaat de bal compleet mis. Uiteraard kunnen alle slasoorten rauw gedegusteerd worden, maar de mogelijkheden zijn legio: gestoofd, gestoomd, gekookt, op de barbecue, in soep of in stoemp. Een paar receptideetjes: ossenstaart met rucolapuree, andijviestoemp met spek en zilveruitjes, lauwwarme salade van brood, tomaten, knoflook, kaas, waterkers en kropsla, romige slasoep,…

 

Vitaminebommetjes zonder calorieën

Sla heeft, behalve dat ze veelzijdig en lekker is, nog een laatste niet te verwaarlozen voordeel: sla is rijk aan vitamine A, vitamine C en ijzer en bevat zo goed als geen calorieën en/of grammetje vet. Bovendien zitten er veel mineralen in sla, wat de bladgroente tot een uitstekend ingrediënt van lijn- en gezondheidsbewuste mensen maakt.

Neem daarbij nog de milieuvriendelijke lokale teelt, topkwaliteit en onberispelijke versheid en je weet dat je met sla van BelOrta een topproduct koopt!