Feestelijk Fingerfood voor de feestdagen

14/07

Feestelijk Fingerfood voor de feestdagen

De feestdagen zijn weer in zicht en dat vraagt voor leuke én gezonde receptjes! Daarom bedachten wij de lekkerste fingerfood-ideetjes die perfect zijn om te serveren tijdens de feestdagen!

De klassiekers
We beginnen met enkele klassiekers. Start met gevulde blaadjes witloof (of roodloof) met lekkere zalm, gevulde champignons met spek en kruidenkaas of gevulde minitomaatjes met grijze garnaaltjes of gehakt. Ook zijn gevulde mini-wraps met extra veel groenten zeker een aanrader. Wil je toch iets hipper? Probeer dan zeker dit typisch Japans gerechtje: tempura van groenten. Kies bij deze hapjes voor een licht sausje zoals een yoghurtsaus.

Lekkere rauwkosthapjes
Verder kan je ook niets fout doen met rauwkosthapjes. Zo vallen schijfjes of stukjes wortel, prei en bloemkool altijd in de smaak. Zijn gewone groentekommetjes niet feestelijk genoeg voor jou? Probeer er creatief mee om te springen! Sorteer de groentjes bijvoorbeeld op kleur, zo zien die lekkere groentjes er ook nog eens heel mooi uit! Je kan ook enkele dipsausjes maken (bv kruidendip of tomatendip) en deze bijvoorbeeld serveren in babypaprika’s (of andere kleine groentjes) in plaats van in gewone kommetjes. Just be creative!

Gezonde chips
Toch zin in chips? Probeer dan appel- of perenchips! Zelf gemaakt en helemaal niet vettig. Snijd de appels en peren in dunne schijfjes. Bestrooi ze met een beetje suiker en/of kaneel naar eigen smaak. Leg ze in de oven naast elkaar en bak tot ze krokant en goudbruin worden. Heel lekker en iedereen zal met plezier van dit gezonde hapje smullen!