(Fr)uitgelicht: spontane romantiek met stukjes fruit

(Fr)uitgelicht: spontane romantiek met stukjes fruit

De veertiende februari over het hoofd gezien? Foei, foei, foei! Maar geen nood! Het is nog niet te laat om het goed te maken en een spontaan vleugje romantiek is nooit misplaatst. Neem een kijkje in de fruitmand des huizes, grijp de overblijvende appels en peren bij de hand en verras jouw geliefde met een heerlijk stukje fruit op één van deze originele manieren!

 

Ontbijt met fruit: the perfect pear

Een heerlijke Belgische Conference peer voorschotelen is niet meteen de meest romantische zet, maar weet: liefde gaat altijd door de maag. Snij daarom de fijne, zoet en sappige peer in kleine partjes. Neem daarna een appel met eerder zoetzure smaak zoals de Elstar of de Jonagold en snij deze ook in stukjes. Meng het fruit tot een heerlijke salade en schotel zo een gezonde fruitbowl voor in no-time. Succes gegarandeerd!

Kom je liever iets origineler uit de hoek? Neem dan enkele sneetjes brood en snij deze in de vorm van hartjes. Steek ze vervolgens in de toaster. Terwijl de zachte structuur van het brood wegsmelt en plaats maakt voor krokant, kies je een grote appel uit. Liefst een appel met heel sappige en knapperige smaak, zoals de Kanzi®. Snij de appel in schijfjes en werk deze af in de vorm van hartjes. Vervolgens stapel je de toastjes afwisselend met de schijfjes appel. Serveer het stapeltje heel lief, speciaal voor jouw hartendief!

 

Zoete zonde met chocolade en fruit

Liefde is… samen (gezond) zondigen. Wie kan er weerstaan aan een chocoladefondue met fruit? Smelt enkele repen pure chocolade au-bain-marie. Kies bij het fruit voor de iets zuurdere varianten, zoals de groene Greenstar® appel. De combinatie zoet-zuur zal niet alleen jezelf, maar ook jouw partner bekoren: een culinair orgasme verzekerd. Hiermee houd je je zoetje vast en zeker zoet.


Let the love… and good food be with you!