Genieten vanop je eigen terras? Wij geven je alvast enkele tips

30/09

Genieten vanop je eigen terras? Wij geven je alvast enkele tips

Het mooie weer staat aan de deur, de terrasjes blijven jammer genoeg nog even gesloten. Maar niet getreurd, geniet volop van het goede weer in jouw tuin of balkon met een overheerlijke strawberry daiquirizelfgemaakt vers appelsap of een heerlijke yellow mary – allen op basis van heerlijke seizoensgroenten en – fruit. Voor de kleinsten onder ons hebben we een receptje voor zelfgemaakte aardbeienijsjes in petto die de kids ongetwijfeld doen watertanden. 

Yellow mary, de zachte variant van de bloody mary 

Eén van de gekendste cocktails onder de foodies is de bloody mary. Deze cocktail bestaat grotendeels uit tomatensap met wodka. Als roerstaafje wordt vaak selder gegeven. BelOrta pimpte de bloody mary tot een yellow mary, een zachtere versie van het origineel, maar zeker niet minder lekker. Zo kiezen wij voor gele snoeptomaatjes om de cocktail wat milder en zoeter te maken. Mix volgende ingrediënten in een mixer en klaar: een handvol gele kerstomaten75 ml wodka30 ml citroensapenkele ijsblokjes, een scheutje Tabasco, een paar druppels Worcestershire saus en tot slot wat peper en zout. 

Zoetige zaligheid in een glas, de strawberry daiquiri  

Eerder op zoek naar een zoete cocktail die de zomer alvast in huis brengt? Dan is een strawberry daiquiri de ideale keuze voor jou. Deze cocktail is op 1-2-3 klaar. Blend enkele verse aardbeien (een 6-tal) met rum (4.5 cl), suikerwater (2 cl), citroensap (3 cl) en 3 grote scheppen gemalen ijs. Serveer met een stukje aardbei als finishing touch. 

Aardbeilolly’sheerlijk smullen voor groot en klein 

Aardbeilolly’s zijn de ideale manier om jouw kleine spruit eens goed te verrassen! Was 250 gram aardbeien goed af, verwijder de kroontjes en meng in een blender met het sap van 1 limoen en 1 eetlepel honing. Je kan er eventueel ook 20 gram verse muntblaadjes aan toevoegen voor een extra frisse toets. 

Giet het mengsel in de ijslollyvormpjes en zet minstens 6 u in de diepvries. Haal voorzichtig uit de vormpjes en genieten maar! 

Huisgemaakt appelsap, een blijvertje voor het weekend 

Huisgemaakt appelsap is het ideale drankje voor de perfecte brunch. Je hebt er alleen een pot, vergiet en schone theedoek voor nodig. Hieronder vind je hoe jij het zelf kan maken 

Was 10 Jonagoldappels onder stromend water. Verwijder de klokhuizen en snij de appels in vieren. Je hoeft de appels niet te schillen voor dit recept. Zet een pot met een laagje water op het vuur en leg de stukjes appel in de pot en plaats er een deksel op. Laat de appels 45 min. koken totdat de appels uit elkaar vallen en het geheel een zachte moes wordtHaal de pan van het vuur en mix of stamp het geheel helemaal glad. 

Leg een theedoek in een vergiet en plaats er een schone pan onderZeef de appels door de theedoek in het vergiet. Et voila, in de opvangpan heb je nu heerlijk zelfgemaakt appelsap. 

Laat het ongeveer een uurtje afkoelen in de koelkast en opdrinken maar!