Lentegroenten, een geschenk uit de hemel.

Lentegroenten, een geschenk uit de hemel.

Ondertussen is de lente al helemaal losgebarsten met zijn uitbundigheid. De wereld ziet weer groen, de eerste bloemen ontluiken en daar zijn die fantastische asperges al. Onze Belgische trots, ons nationaal juweel.

Want zegt nu zelf, hoe vaak kom je een sierlijke groente als deze tegen? Delicaat van smaak, gracieus recht, stevig onderaan met dat heerlijk zachte topje. Een groente die je niet zomaar kan kweken. Daar is echte vakkennis voor nodig. Vaak van generaties op generaties aan elkaar doorgegeven. Je kan een asperge ook niet willekeurig in de grond neerpoten. Zo is ze niet, ze is veeleisend. Het moet de juiste grond zijn, met de juiste samenstelling en temperatuur. Je moet ook snel zijn, want vanzodra ze haar kopje bovensteekt, is het tijd om ze te oogsten.

En dan die smaak. Zacht maar toch onmiskenbaar. Zo veelzijdig, zo elegant. De asperge is vaak de eregaste op menig feest. En terecht! Daarom, laat geen gelegenheid aan je voorbijgaan om de asperge te eren. Ze is het waard. Telkens weer opnieuw.

Maar als er één vrucht is, die net zoveel aandacht verdient als onze asperge, dan is het wel onze fiere aardbei. Nog zo’n nationale trots. Net als de asperge is onze aardbei een absolute delicatesse. Fragiel maar krachtig, barstensvol smaak en vitamines.

Onze aardbei is geen kers op de slagroomtaart, het is een aardbeitaart op zich. Want zo is ze wel, ze trekt alle aandacht naar zich toe met haar heerlijke smaak. Gewoon puur natuur, gedopt in een beetje gesmolten chocolade, of met een bolletje vanille-ijs,…  ze tilt elk gerecht naar een hoger niveau.

Wat maakt onze aardbei zo bijzonder? De vakkennis waarmee ze gekweekt wordt, onze vruchtbare grond, het zachte zonnetje… en vooral… doordat ze bij ons geteeld wordt, is de tijd die zit tussen het oogsten en het moment dat ze in jouw boodschappentas terechtkomt, tot een minimum herleid. Zo blijft onze aardbei mooi en ongeschonden, barstensvol vitamines en met een maximum aan smaak.

Kortom, zin in een feestje? Maak van onze Belgische asperges en aardbeien de absolute eregasten!

Geen inspiratie? Kijk dan zeker op onze pagina's vol recepten. Hier vind je zeker wel iets!

Heb je onze tv-spot met asperges in de hoofdrol al gezien? Klik hier om het zendschema op VTM en Vitaya te ontdekken.