Spring is in the air

Spring is in the air

Proef van de lente!

Is er een mooiere tijd van het jaar dan de lente? Alles is nog zo beloftevol en vol jong leven! Kleine zaadjes worstelen zich een weg naar de oppervlakte en jonge plantjes groeien uit tot heerlijke sla, bloemkolen, selder, komkommers, aardbeien…

De lente is het seizoen van de inspiratie, van de heerlijke soepen, de inventieve slaatjes, uitbundige bijgerechten en zoete desserts. Er is zoveel mogelijk en alles is even lekker en vooral gezond.

Je kan je in maart al culininair uitleven met tomaten, komkommers, waterkers en sla van bij ons. Het is een heerlijke voorbode van al het lekkers dat nog komen zal. Bekijk zeker onze receptenpagina's om leuke ideeën op te doen voor nieuwe gerechten.

In april komt de lente tot volle wasdom met zijn delicate witte asperges, zoete aardbeien, knapperige radijsjes, kervel… Eens je ze weer proeft, merk je meteen hoe hard je ze gemist hebt. En het geeft je ook meteen weer inspiratie om dingen uit te proberen en nieuwe klassiekers te bedenken. Probeer zeker onze aspergetaart of aspergesoep en sluit af met een aardbeien cheesecake of frozen yoghurt van aardbeien! De moeite waard om eens te proberen.

Mei is dan weer de maand van de uitbundigheid. Erwtjes, groene asperges, aubergines, snijbonen, paprika, frambozen, …  het kan niet op. Je kan gerechten maken die typisch zijn van bij ons, of je kan avontuurlijk experimenteren. Heb je al eens auberginekaviaar geprobeerd? Of pizza met gegrilde aubergines? Het maakt niet uit wat je doet, als je maar geniet. Leef je uit en haal je inspiratie uit de heerlijke variatie die de lente jou te bieden heeft. Want van onze groenten en fruit kan je niet genoeg eten. Meer nog, je wordt er alleen maar gezonder van!

Maar waar je ook voor gaat, kies altijd voor lokale groenten en fruit. Ze zijn met liefde en vakkennis gekweekt en ze hebben geen half leven gereisd vooraleer ze op je bord terecht komen. Het is bovendien de milieuvriendelijkste én gezondste keuze want de weg van het erf tot op jouw bord is zo kort mogelijk gehouden. Zo geniet je alleen maar van het beste van wat onze groenten en fruit te bieden hebben. Vergeet het niet: vers is beter!