Ingrediënten

  • 6 rijpe Conference peren
  • 3 vanillestokjes
  • agavesiroop
  • hazelnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Schil de Conference peren en snijd elke peer in de helft. Behoudt de steel, dit oogt mooi op het bord. Verwijder met een klein lepeltje het klokhuis zodat er een klein kuiltje ontstaat onderaan in de halve peer.
  3. Leg het bakpapier op de ovenplaat en leg de halve Conference peren met hun rug op het bakpapier, met het kuiltje naar boven.
  4. Meng in een kleine mengkom 6 eetlepels agavesiroop en de vanille van 3 vanillestokjes.
  5. Doe over elke Conference peer een flinke eetlepel van het agave-vanillemengsel, drup ook wat in het kuiltje.
  6. Hak de hazelnoten grof en strooi ze mee over de peren. Verdeel de vanillestokjes mee over de bakplaat.
  7. Bak de Conference peren voor 15 minuten in de oven. Als ze niet rijp waren, kan het wel 30 minuten duren en worden ze nooit echt zeer sappig. Ga dus steeds voor rijpe exemplaren in dit recept.
  8. Serveer als dessert bij een bolletje ijs, bij een kaastafel of met yoghurt als heerlijk zoet én gezond ontbijt.